Mail ons!
Geïntegreerd plannen2016-12-06T16:55:12+00:00

Geïntegreerd plannen

Capaciteit plannen, roosteren en flexibiliseren

Capaciteitsplanning resulteert in een volume begroting en een financiële prognose. Een solide basis voor het cliëntvolgend roosteren. BvFO helpt in deze fase met een aantal uitgekiende modellen, om eenvoudig de juiste mensen te koppelen aan de juiste diensten. Dat kan per afdeling, maar ook samen met de roosteraars. Daarbij helpen we om de flexibele schil te integreren in het basisrooster, zodat er geen sprake meer is van onnodige over-en ondercapaciteit.  Een flexibele schil is geen extra groep naast de vaste medewerkers, maar wordt in het basisrooster meegenomen.

De opbouw van zo’n flexibele schil moet zorgvuldig gebeuren, dat spreekt voor zich. De afdelingen en cliënten moeten daar ook blind op kunnen vertrouwen bij onverwachte verstoringen in het rooster. De ervaring van BvFO bij het opzetten van flexpools in de zorg kan hier een welkome aanvulling op zijn. Onze inbreng varieert van het inrichten en opzetten van de flexpool, tot en met het opzetten of verzorgen van de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Al dan niet in nauwe samenwerking met HR- en rooster afdelingen. Ook hebben we succesvolle trajecten begeleid waarbij zowel opzet, beheer als inzet van de flexpool volledig is uitbesteed.

doelbepaling-klein-grijs doelembedding-klein-grijs doelgericht-samen-op-weg-klein-grijs geintegreerd-plannen-klein-grijs organisatie-brede-flexontwikkeling-klein-grijs